Hva er det kvinner søker hos en mann?

Hva er det kvinner søker hos en mann?
Intro Yvonne:
Et av Universets siste uløste gåter er for menn å forstå hvordan en kvinne tenker og føler. Hadde de gjort det ville verden blitt et mye bedre sted for alle. På den andre siden så er forskjellen på menn og kvinner det som gjør dating og relasjoner så interessant og spennende.

Det er skrevet en masse bøker om forskjell på menn og kvinner. Og for menn er det skrevet en masse bøker om sjekking og hva som virker på kvinner. Men vet menn egentlig hva en kvinne søker hos en mann?

Vidar:
En vet i fra forskning og naturen sin side at kvinner er mye mer selektive når det gjelder å velge en partner kontra det menn er. Menn er bygd for å spre genene sine, mens kvinner er bygd for å ta vare på barna og sørge for at det får en god og trygg oppvekst. For å klare det trenger de en god og solid mann de kan stole på.

En undersøkelse tatt av studenter på NHH viser at menn trykker like på omtrent 60 % av kvinnelige Tinder profiler, men kvinner bare velger like på 4,5 %. De fleste single menn fisker med garn når de er på apper.

Det samme ser vi når vi arrangerer Speed Dating. Menn setter ofte opp over halvparten av kvinnene på sitt skjema, mens kvinner velger sjelden mer enn en eller to menn.

Dette var en forklaring på urinstinktet vi har når det gjelder seleksjon, men hva er det egentlig kvinner søker hos en mann?
Det korte svaret er at kvinner søker en mann som har minst like høy status, eller gjerne litt høyere status enn dem selv. En mann som de kan se opp til. Kvinner vil ha en mann som de litt stolt av når de er i sammen med famile, venner og andre par. Det er veldig sjeldent kvinner velger en mann som har lavere status enn seg selv. Da velger de heller å være single og håpe på at den «rette mannen» vil dukke opp en dag.

Menn derimot, har ofte ikke de samme kravene til status. En del menn har ingen problemer med å velge en kvinne som har lavere status enn seg selv. Det er faktisk en del menn som bevisst velger det også. Da føler de seg som «mann» i forholdet.

Er det bare status en kvinne er opptatt av når hun søker en mann?
Nei, kvinner søker også andre kvaliteter hos menn som f.eks. trygghet, og det å føle seg vel når de er sammen med ham. (Mann som er trygg på seg selv). De ønsker ikke å bli mamma for en ny «gutt».

Etter vår mening så er det beste matchen når de har tilnærmet lik status. Det er bra for forholdet når mannen hele tiden må jobbe litt for at hun skal føle seg vel og ivaretatt. Da vil han sørge for å holde seg vital, være velkledd, beholde den gode jobben, ha et mål i livet etc. og ikke ta kvinnen for gitt. Happy Wife – Happy Life!

Minst like viktig for henne er trygghet, og da tenker jeg ikke bare på økonomisk trygghet. En kvinnes største frykt er å ende opp med en mann som er voldelig, psykopatisk, narsissistisk, er utro, har problemer med gambling eller rus osv. Denne typen menn har ofte en god fasade og virker perfekt på utsiden, men kan fort bli deres verste mareritt.

Vi har hørt flere hundre historier fra kvinner som har vært sammen med slike menn, og de vil for alt i verden unngå å havne i et lignende forhold. 

Kvinner trenger en mann de kan stole 100 % på og som stiller opp for henne når hun trenger det.

Men hvordan kan de være sikre på at de ikke møter en mann med slike psykopatiske trekk og store problemer gjennom matchmaking hos dere? 
Vi sender ikke menn på date som ikke har vært på et møte med oss først.

Den type menn med røde flagg som vi ramset opp her kommer ikke inn til møte med oss. De skyr oss som pesten. Deres største frykt er å bli avslørt.  De vil ikke ha noen matchmakere som gjør undersøkelser og graver litt, stiller dem spørsmål og «velger» hvem de skal få gå på date med. Disse mennene vil kontrollere spillet selv, og det gjør de bak en fasade og et tastatur.

Det høres veldig betryggende ut. Jeg tror jeg kan snakke for alle kvinner når jeg sier at vi ikke ønsker å møte den type menn. Hvilken type kvinner er menn mest redd for å møte da?
Det er svært få menn som frykter fysisk vold fra en kvinne. En manns verste mareritt er å ende opp med en kvinne som skaper unødvendig drama, har store humørsvingninger, sliter med rus, sjalusi eller angst, har mye konflikt med eksmann og barn, har shopping/kredittkortgjeld og andre greier som vi som menn ikke enkelt kan fikse for dem.

Menn ønsker seg en kvinne som er hyggelig og blid, og som de tenner seksuelt på. Det er det viktigste for en mann.

Er den seksuelle biten så viktig for menn?
Ja, for har de ikke lyst på kvinnen blir hun aldri mer enn en slags venn/bekjent for dem. Og det er de færreste menn som søker en ny venninne, og bare det! Menn har sine kompiser som de gjør gutteting sammen med.

Menn søker en kvinne som høyner livskvaliteten. En kvinne som de kan ha et romantisk forhold til og et godt liv sammen med.

Jeg ønsker å prate med en matchmaker