Hvem er din ideelle partner?

Hvem er din ideelle partner?
Intro Yvonne:
De fleste single har en drøm, forestilling eller ønsker hvordan deres partner skal være. Noen har til og med laget en lang liste med sjekkpunkt til en fremtidig partner, mens andre er mer flytende og sier: Jeg vet hvem som er riktig for meg når jeg ser vedkommende.

De fleste single har også hatt noen forhold bak seg og datet ulike mennesker. Ofte er det enklere å si hva du ikke ønsker deg hos partner enn hva du ønsker deg.

Har du noen gang stilt deg selv spørsmålet: «Hvem er din ideelle partner»?
La oss høre med en matchmaker på hva han kan fortelle.

Vidar:
I en tidligere episode snakket vi om ytre faktorer som alder, utseende/høyde, sosioøkonomisk status, ønsker deg barn eller ikke, glad i dyr eller ikke, interesser, avstand, religion etc. Dette er områder som er enkle å definere eller søke på i f.eks. en nettdatingprofil. Dette er også typiske tema som blir tatt opp på den første daten.

Hva jobber du med? Har du barn? Ønsker du flere barn? Hvor bor du? Eier du eller leier du en bolig? Hva er dine interesser? Har du hund? Er du glad i dyr osv.

Hvis en bare prater om disse temaene på en date så blir det omtrent som et jobbintervju. På en måte kan jeg forstå dem, for de ønsker å finne ut om personen passer inn i den forestillingen de har om sitt fremtidige liv, hvordan, og deres fremtidige partner skal være. Og svarer personen «feil» på noen av disse spørsmålene, så er ikke han/hun interessant lenger.

Så det du sier er at de fleste single søker noen som er perfekte på papiret, og tror de blir lykkelige hvis de finner en slik person?
Ja, det er riktig konkludert. De ser omtrent bare på ytre faktorer, og håper at hvis de finner noen som passer perfekt her, så vil alt det andre legge seg til rette. Å finne en partner som står godt til deg er ikke det samme som å bestille en dokke på nettet, der du kan legge inn alle ønskene dine.

Hva mener du med alt det andre som skal legges til rette?
At de blir forelsket i den personen og blir lykkelige. At han/hun er snill og grei og har en energi de liker godt. Har likt verdisyn. Lett å prate med. Samme ønsker og mål i livet osv.

Men jeg trodde alltid at like barn leker best, og det er de som utgjør de beste forholdene?
Ja, det kan ofte være riktig, men det finnes og som vi kaller for indre faktorer (eller personlighet) som er minst like viktig, eller faktisk enda viktigere for at det skal oppstå ekte kjærlighet.

Den energien du har og stråler ut betyr utrolig mye når en person skal bli forelsket i deg. Er generelt positiv og glad med litt glimt i øyet eller litt mer forsiktig og innelukket? Er du en person som tar initiativ til å finne på hyggelige ting sammen og sier JA til å bli med på det meste, eller er du en person som venter på at andre skal ta initiativ.

Er du en person som ønsker å ha kontroll, liker å planlegge, tenke seg nøye om før en tar et valg osv. eller er du en person som er litt mer spontan og intuitiv? Er du en person som er litt forsiktig anlagt og velger alltid det trygge og sikre, eller er du en person som er litt mer actionbasert og liker å ta litt risiko? En du samfunnsmessig engasjert og brenner for noen saker, gjerne politisk engasjert, eller er du en person som følge strømmen? Er du en person som liker å ta de dype samtalene om ting som skjer i deres hverdag og i den store verden, eller betyr ikke det så mye for deg?

Hvordan ønsker du å vise din kjærlighet til den andre? Er det med ord, hjelpe til å gjøre tjenester, gi gaver som betyr noe, fysisk berøring eller bare tilbringe tid med den andre og være der for han/henne?

Så hva er det da som til slutt gjør at to personer forelsker deg i hverandre?
Det er ikke noe ensidig fasitsvar her, men jeg tror det har mye med den energien/frekvensen du er på og kjenner deg igjen i, eller ønsker å oppleve fra den andre. En person som står nært til ditt verdisyn, en person du kan være deg selv sammen med og ikke drive med et skuespill. En person som er på samme emosjonelt og sosialt intellektuelt nivå som deg selv og som du kan dele tanker og følelser med, og få god respons/tilbakemelding igjen fra. En du kan sparre litt med hva som skjer på jobben og i livet ditt. En person som bryr seg om deg, som respekterer deg og som du respekterer veldig høyt.

Kort fortalt: En person som du gjerne vil dele dine tanker og følelser med. To mennesker som bygger hverandre opp og ikke driver med noe rollespill.

Hvordan kan du finne en person som komplementerer/utfyller meg?
Ja, det er jo det store 10.000 kroners spørsmålet her. Du må selvfølgelig møte den personen i virkeligheten for å se/føle om hun/han har den energien som står godt til deg. Når vi har Speed Dating eller eventer for single oppstår det alltid noen par, og de finner hverandre pga. energien de har og stråler ut, ikke de ytre faktorene som de ser etter i en nettdating profil.

Vi som matchmakere legger også merke til energien personen har når vi har noen inne til en dybdesamtale. Den er like viktig for oss å få notert ned som alle de andre tingene vi prater om. Faktisk er det slik at når vi matcher noen, så fokuserer vi mye på energien, emosjonell og sosial intelligens og verdiene de har. Er det godt samsvar her så er det ikke så viktig alt skal matche 100 % på de ytre faktorene. De blir faktisk mindre viktige når du har en person ovenfor deg som du blir litt forelsket i.

Wow! Så matchmaking er ikke bare å finne noen som passer på papiret, men like mye finne noen dere tror har en veldig god kjemi sammen?
Ja, det er helt riktig, og det er det som gjør matchmaking så interessant og spennende. Når vi sender noen på date så er vi like spent som dem på hvordan daten gikk. Statistikken viser at i 95 % av tilfellene så vil den ene parten møte den andre igjen for date nr. 2. Det var en hyggelig date og de hadde mye til felles å prate om. 
Jeg ønsker å prate med en matchmaker