Mann søker make, del 2: Kartleggingsamtale

Mann søker make, del 2: Kartleggingsamtale

I første innlegg fikk dere et lite innblikk i hvem Thomas er. I dette innlegget vil jeg fortelle om hva vi gjør når vi har fått en kunde som ønsker at vi skal finne en kjæreste til ham/hun. Vi starter alltid med en 90 min lang kartleggingsamtale.  Den er et nyttig «innsiktsverktøy» og er med på å bevisstgjøre egne erfaringer og behov, og får frem hva som er viktigst i en partner.

Thomas kom til kartlegging samtalen med åpent sinn. Som de fleste, var han naturlig nok spent, - hva går dette egentlig ut på? Selv jobber jeg som coach og er vant til å komme tett på mennesker. Den første spentheten gikk fort over til en naturlig og trygg samtale. Han åpnet opp, og viste tillit, selv når vi kom borti sensitive og personlige områder i en «manns kjærlighetsliv.» Hos oss er ingenting flaut eller kleint, vi er tross alt bare mennesker og alle har personlige erfaringer som kalles den berømmelige «bagasjen».

Kartleggingsamtalen er tredelt

Første del går ut på å bli godt kjent med kunden, dvs. jobb, utdanning, familie, interesser, særegne trekk osv. Vi tar også en grundig gjennomgang av vår unike personlighetstest med kunden. Mange kjenner seg godt igjen når vi beskriver de ulike personlighetene, og ofte får de en «aha opplevelse» når vi forteller om hvilke personligheter som står godt til hverandre i det lange løp. Vi går ikke inn på personligheten til Thomas i denne bloggen, og beskrivelsen av han som person ble gjort i første innlegg.

Tidligere forhold

Neste del handler om tidligere forhold. Er det noe mønster som går om igjen? Det er viktig at vi som matchmakere kjenner til den historien når vi skal finne en ny partner til ham. Thomas har hatt flere forhold bak seg, men har ikke funnet den rette. Og som de fleste andre, klarer han seg godt alene. Men vi mennesker er ikke skapt for å være alene. Innerst inne savner de fleste en livspartner, en å dele opplevelser med, en å dele oppturer og nedturer med og ikke minst en å komme hjem til. Det som er aller viktigst å sikre i tidlig fase, er at kunden virkelig er klar for dette og ikke minst er ferdig med tidligere forhold.

Hva er viktigst i en partner?

Siste del handler om hva kunden søker hos en partner. Det kan dreie seg alt om fra indre verdier og interesser til alder, om de har barn eller ikke, status, utseende osv. osv. I den anledning gjennomfører vi en visuell test over ulike ansikt de tiltrekkes av.

Thomas søker en dame som er varm, oppegående og åpen. Viktig med initiativ og positivitet, hun bør både kunne senke skuldrene og ta fri og å være «på» når det trengs. Hun bør like å være aktiv - gå turer og trene men også være glad i god mat og vin. Har hun et driv, er omtenksom og opptatt av god kommunikasjon er Thomas langt på vei til å bli interessert. Veldig fint om hun liker å lære nye ting og ikke redd for å utfordre seg litt! Setter hun pris på å reise, går på ski, ut på tur i naturen og kan være sosial, er det fantastisk. 😊 Men hun må også like rolige helger/kvelder i tosomhet. Selv om Thomas ofte har mye på agendaen, er han nemlig veldig opptatt av å finne roen, og gjerne legge bort mobilen når muligheten byr seg.

Hva sier Thomas selv etter kartleggingen?

Jeg synes det var spennende med kartleggingen. Det gav meg muligheten til å reflektere over hvem jeg er som person og i parforhold, samt hva jeg er ute etter. Møtet var strukturert og hadde en plan, men samtidig ledig og lett tone der jeg fikk gode spørsmål som gjorde at jeg måtte konsentrere meg for å gi reflekterte tilbakemeldinger. Det var spennende å få resultatet på testen som går på personlighet og behov i et forhold, og særlig interessant å se hvem jeg passer sammen med.

Ja, da er vi i gang! 😊 Etter en nesten to timer lang samtale med Thomas, har jeg nok innsikt og informasjon til å vite hvilke kvaliteter jeg skal se etter hos en potensiell kjæreste for ham. Er du nysgjerrig på hva som skjer videre? I neste innlegg vil jeg fortelle mer om hva som skjer når vi starter letingen. <3

Les: Mann søker make: Del 1

Les: Mann søker make, Del 3

Av Stine Helene Wergeland Enger

Registrer deg gratis   Kontakt oss   Kontakt Stine   Kartleggingsamtale